Robert Dromers
Inmiddels is hij kind aan huis bij onze klanten in Zuid-Nederland en België, die hij al 32 jaar adviseert. Robert Dromers is een echt ‘mensenmens’. Hij geniet van de contacten bij de uiteenlopende industrieën waar hij adviseert over toepassing van innovatieve materialen voor slijtagebeperking. Robert heeft al zijn hele carrière genoten van zijn rol als verkoper. Al ziet hij zich zelf meer als adviseur.
Wat houdt het werk in?
“Ik ga bij onze klanten op zoek naar manieren om de uptime van hun installaties te verhogen. Dat gaat meestal op verzoek van de klant, die mij uitnodigt om mee te denken over standtijdverbetering. Samen kijken we waar en hoe we slijtvaste materialen kunnen toepassen. Vervolgens maak ik een inschatting voor een richtprijs. Als dat akkoord is, kunnen we aan de slag. Dat kan aan de hand van bestaande tekeningen, of anders gaat collega Jan Karst langs om het werk precies in te meten.”
Om wat voor installaties gaat het?
“Het kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een elektriciteitscentrale. Daar blazen ze poederkool of biomateriaal door leidingen naar de ketel. Door de snelheid van dat poeder slijten die leidingen vanbinnen. De slijtage wordt erger als ze overstappen naar biomateriaal, zoals hout. Dan moet de snelheid omhoog, en bovendien zit daar vaak verontreiniging tussen die de leidingen nóg meer aantast. Dan zegt de klant: “Die leiding gaat maar een jaar mee. Wat kunnen we doen om die uptime te verlengen?” Wivé kan dan slijtbestendige materialen aan de binnenwand van leidingen oplassen, of je kunt op strategische plekken keramiek toepassen. Samen bepalen we welk slijtvast product de meeste winst oplevert tegen een haalbaar budget.”
”
“Ik kom mijn klanten vertellen hoe ze geld kunnen overhouden. Dan ben je meteen welkom.”
Is slijtagebescherming kostbaar?
“Het is niet goedkoop, maar je moet kijken naar wat het oplevert. Het mooie van mijn baan is dat ik eigenlijk niet zozeer spullen verkoop. Ik kom mijn klanten vertellen hoe ze met onze innovatieve aanpak geld kunnen overhouden. Dan ben je dus meteen welkom. Natuurlijk blijft het de kunst om ze te overtuigen dat onze adviezen en materialen echt iets opleveren. Dat lukt meestal aardig. En ik merk ook… hoe grijzer de haren hoe makkelijker je verhaal geaccepteerd wordt. Ik ben nu 59, dus ik mag nog tien jaar.”
Eh, ‘mag’? Tien jaar?
Heb je überhaupt vrije tijd?
“Mijn hobby’s zijn reizen en koken, en dan met name de barbecue. Ik heb zo’n ronde Komado. Daar kun je heerlijk op warm of koud roken, bakken, grillen en smoren. Daarnaast is er nog een Quann, een vierkante bakplaat die je stookt op beukenhout. Barbecueën doen we met een stel vrienden, waarbij we om en om koken, en elke keer iets nieuws. Lekker in de eigen tuin, goede fles wijn erbij… dat is veel leuker dan uit eten gaan.”

Ik zie niet echt een raakvlak met je werk?
“Nou, je moest eens weten hoeveel van mijn zakelijke contacten ook een BBQ hebben. Het is een populair onderwerp en praten over eten schept een band. Ik moet sowieso wat te ouwedeuren hebben, en dat hoeft echt niet per se altijd alleen maar over het werk te gaan!”
Nou krijg ik trek. Heb je een recept voor ons?
“Hier is een recept dat ik kreeg van een Antilliaanse vriend. Een van mijn favorieten!”
Recept van Dromers voor smullers.
Zalm
Zalmzijde met huid
Groene Pesto
Viskruiden
Sojasaus
Olijfolie
Zalm op de huid op aluminiumfolie leggen.
De randen van de folie oprollen tot een ‘bakje’ zodat de soja en olijfolie niet kunnen weglopen.
Eventuele schubben aan de vleeszijde verwijderen.
Viskruiden aanbrengen over de hele zalm.
Olijfolie en soja over de zijde laten lopen.
Met een lepel de pesto tot een dun laagje verdelen over de hele zalm.
Op de BBQ leggen met de klep dicht (of de zalm afdekken met aluminiumfolie)
De zalm is klaar als je in het midden een spatel zonder kracht door kan drukken
Saus
Olijfolie
Sesamzaad
Gembersiroop
Teriyaki-saus
Ketchup
Steelpan met een laagje olijfolie opwarmen (6 eetlepels)
Tijdens opwarmen sesamzaad toevoegen naar smaak.
Als de sesamzaden naar de oppervlakte komen gembersiroop toevoegen. (4 eetlepels)
Dan afblussen met sojasaus (3 eetlepels).
Vervolgens teriyaki-saus toevoegen (ook 3 eetlepels)
En als laatste de ketchup (3 eetlepels)
Goed mengen en de saus is klaar.

Wil jij mijn collega worden?
We hebben de volgende openstaande vacatures:
- Medewerker binnendienst
- Werkvoorbereider
- Lasser / Constructiebankmedewerker
- Allround (senior) monteur